IT-spetsialistide puudus halvab Eesti konkurentsivõime

Indrek Kald 21. märts 2006, 00:00

Eestis võib 2008. aastal olla puudu tuhat IT-spetsialisti, näitas IT-firma Cisco uuring.

"Eestis on täna puudu üle 400 IT-spetsialisti. Kõrgtasemel teadmiste ja oskustega tööjõu leidmine on Eestis väga raske," ütles Cisco Baltimaade juht Janne Järvenpää. Eriti oluline puudujääk on tipptasemel internetikõnede, turvalisuse ja traadita side valdkonna spetsialistide järele, lisas ta.

Kui Euroopa ei pööra rohkem tähelepanu IT-spetsialistide koolitusele, on maailmajaos kahe aasta pärast puudu kuni pool miljonit tipptasemel IT-spetsialisti. 31 Euroopa riigi läbi viidud uuringust selgus, et hetkel on Eesti piirkonna riikide paremusjärjestuses viimaste hulgas ehk 28. kohal.

Eesti IKT-sektoris töötab 11 000 inimest, valdkonna õppijaid kutse- ja kõrghariduse tasemel on 4000. Õppijad reeglina ka töötavad ja tööjõuturule saabub lõpetajaid näpuotsatäis, sõnas IT Kolledži rektor Kalle Tammemäe. Spetsialistid naudivad tema sõnul kõrgeid palku, õppekohad täituvad aga vaevaliselt, sest vajalikke reaalaineid, tööga kaasnevat pinget ja vastutust kardetakse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing