Suhkru hind võib neljakordistuda

Romet Kreek 21. märts 2006, 00:00

Suhkru hind võib praeguselt tasemelt neljakordistuda, ütles kunagi koos George Sorosega Quantum fondi asutanud Jim Rogers.

"Suhkru hind võib praeguselt tasemelt neljakordistuda, ja see oleks ikka allpool kõigi aegade kõrgeimat taset," ütles Jim Rogers Bloombergile. "Tõus pole veel läbi. Fundamentaalkülg muutub dramaatiliselt positiivseks."

Suhkru hinnatõus võib lüüa teist aastat järjest võlakirju, aktsiaid ja naftat. Suhkru hind tõuseb, kuna maailma suurim suhkrukasvataja Brasiilia kulutab enam kui poole saagist etanooli tootmisele, mida kasutatakse autokütusena. Suhkru toodangu puudujääk tuleb tõenäoliselt sel aastal kaks korda suurem kui varem prognoositud.

"Suhkur lööb sel aastal kindlasti võlakirju ja aktsiaid," ütles Merit Alternative Investmentsi fondijuht Andreas Meyer.

Läinud aastal tõusis suhkru hind 60% ning sel aastal 12%.

Toorsuhkru mailepingute hind tõusis New Yorgis eelmisel nädalal 16,44 USA sendile nael. Meyer prognoosib sel aastal suhkru hinna tõusu 25 sendile nael. Investeerimispanga Schroders toorainedirektori Christopher Wyke'i suhkruhinna prognoosiks on 19,30 USA senti.

Suhkru rekordhind pärineb 1974. aastast, mil naela suhkru eest tuli maksta 66 USA senti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing