Energia eksport kahanes veebruaris 47 protsenti

Gert D. Hankewitz 21. märts 2006, 12:23

Eesti Energia teatel vähenes veebruaris elektrienergia eksport 47 protsendi võrra väiksema ekspordi tõttu Lätti ja ekspordi puudumisest Venemaale.

Eesti Energia kodumaine elektrimüük kasvas 2006. aasta veebruaris 0,7 protsenti, moodustades 644 gigavatt tundi (GWh). Väiksele elektrimüügi suurenemisele veebruaris aitasid kindlasti kaasa nii külmem ilm, kui üldise majanduskasvu jätkumine.

Veebruarikuu jooksul sõlmiti Eesti Energia kontserni kuuluvate võrguettevõtetega 335 lepingut uute liitumise väljaehitamiseks, 2005. aasta veebruaris oli sama näitaja 247 lepingut. Seega kasvas uute liitujate arv eelmise aasta veebruariga võrreldes 35 protsenti.

Eesti Energia elektrienergia netotoodangu maht oli veebruaris 821 gigavatt tundi (GWh), kahanedes võrreldes möödunud aasta veebruarikuuga, peamiselt impordi ning siseturu elektritarbimise muutuste mõjul, 6 protsendi võrra ehk 53 GWh.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing