Harju tänava krundid hinnati esialgselt 75 miljonile kroonile (täiendatud)

Gert D. Hankewitz 21. märts 2006, 15:48

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles täna pressikonverentsil, et Kinnisvaraekspert hindas OÜ-le Gelsea kuuluvad Harju tänava hooned 75 mln kroonile.

'Tõepoolest eksperthinnang näitas Harju tänava kruntide hinnaks mingi 75 miljonit krooni,' sõnas Aas konverentsil. Küll aga lisas ta, et krunte eksperthinnangu järgi ei müüda, sest see ei näita tegelikku hoone või krundi väärtust. 'Just sellised krundid, mis on suured või asuvad väga atraktiivses kohas, reeglina nende ostu või müügi hind erineb oluliselt eksperthinnangust,' põhjendas Aas, miks kohtumisel Gelsea esindajatega hind kerkis.

Aas sõnas veel, et raha Gelseale kuuluvate kruntide tagasiostuks tuleb sellest summast, mis linn teenib Lasnamäel kolme krundi müügist. Kokku soovib linn sealt saada 330 mln kr. 'Me arvame, et seal tuleb isegi rohkem raha,' ütles Aas. Nii läheb 150 miljoni Gelseale ja 180 miljonit jääb linnale. 'Mis - ma arvan - on soodam tehing, kui lihtsalt vahetus,' lisas Aas.

Loe ka <#Tallinn ja krundiomanik vaidlevad kohtus=http://www.aripaev.ee/3166/uud_uudidx_316605.html?e=mc2 leht_id=3166>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing