Koidula tollipunktis avastati üle kolme kasti salasigarette

Gert D. Hankewitz 21. märts 2006, 14:17

Maksu- ja Tolliameti töötajad avastasid Koidula tollipunktis reedel, 17. märtsil kahest veokist kokku üle kolme kasti osavalt peidetud salasigarette.

Esimesel juhul sisenes 17.03 kell 14.30 Venemaalt Eestisse läbi Koidula tollipunkti veok, mida juhtis Leedulasest Vygandas. Läbides passikontrolli ei soovinud isik tollile midagi deklareerida. Toll otsustas riskianalüüsile tuginedes veokit kontrollida. Selle tulemusel avastati veoki kabiinist ja haagisest 19780 vene maksumärgiga sigaretti LM, mis olid peidetud veoki haagise külmutusseadme mootoriruumi ja veoki salongi panipaikade tagaseinte vahele.

Samuti avastas toll Koidulas salasigarette samal päeval veokist, mida juhtis Leedu kodanik Arunas. Salasigaretid olid peidetud juhi magamiskoha all asuva külmiku alla ja külmiku vaheseinte vahele. Kokku avastati sealt 9600 vene maksumärgiga sigaretti “LM”.

Toll pidas salasigaretid kinni ning on alustas väärteomenetlust.

Maksu- ja Tolliamet tollikontrolli tulemusel avastati 2005. aastal kokku 9,8 miljonit salasigaretti ja 14,9 tuhat liitri alkoholi (teisendatuna absoluutalkoholiks) ning selle tegevusega hoiti ära kokku 27,4 miljoni krooni suuruse kahju tekitamine riigile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing