Tallink ostab ligi 5 miljardi krooni eest kolm uut Superfast laeva Saksamaa liinile

Annika Matson 21. märts 2006, 17:23

Tallink ostab ligi viie miljardi krooni eest kolm uut Superfast laeva, teatas firma börsile.

AS Tallink Grupp teatab, et on sõlminud läbi oma tütarettevõtete lepingud, mille kohaselt ostetakse firmalt Attica Holdings kolm Ro-Pax laeva SUPERFAST VII, SUPERFAST VIII ja SUPERFAST IX. Tehingu kogusumma on 310 miljonit
eurot (4,85 mld kr).

Tehing viiakse lõpule pärast vajalike õiguslike toimingute sooritamist aprilli jooksul, misjärel teatab AS Tallink Grupp täiendavat informatsiooni antud tehingu kohta.

Ostetavate laevadega on kavas alustada opereerimist Eesti–Soome ja Eesti–Saksamaa vahel. Eesti–Soome suunal avaneb seeläbi võimalus kaubavedude mahtude suurenenud nõudluse täitmiseks. Liin Saksamaale loob aga Tallinkile täiesti uued võimalused ettevõtte arengus ning võimaldab siseneda Kesk-Euroopa turule. Saksamaa suunaline liiklus pakub ühelt poolt head ühendusvõimalust Eesti reisijatele ning kaubavedudele ning teisalt on Saksamaalt ja ka teistest Kesk-Euroopa riikidest pärit reisijail võimalik külastada Eestit kui atraktiivset sihtkohta.

'Nii aprillikuus avatav Riia-Stockholmi laevaliin kui ka tänase tehingu tulemusena avatav liiklus Saksamaale on osa Tallinki jätkuvast agressiivsest strateegiast, millega loome uute sihtkohtade näol uusi reisimise ja kaubaveo võimalusi ja samas kindlustame ettevõttele tugevad arenguväljavaated,' ütles ASi Tallink Grupp juhatuse esimees Enn Pant.

Aastatel 2001 ja 2002 ehitatud, üle 200 meetri pikad jääklassiga laevad võtavad pardale enam kui 700 reisijat. Laeva autotekk mahutab ligi kaks kilomeetrit sõidukeid ning laevade kiirus on üle 30 sõlme. Tegemist on praktiliselt uute laevadega. Need võimaldavad katta vahemaa Eesti ja Saksamaa vahel vähem kui 24 tunniga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing