ÄP 5 aastat tagasi: Maksureformist sai enim kasu väikeettevõtja

ÄP 22. märts 2006, 00:00

Investeeringute tulumaksust vabastamine mõjutas enamiku Eesti ettevõtjate tegevust positiivselt, selgus Äripäeva konjunktuuriuuringust "Äripäeva baromeeter", kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Võrreldes suur- ja väikeettevõtteid, selgus, et selliseid firmasid, kelle tegevust mõjutas maksureform negatiivselt või ei mõjutanud kuidagi, oli suurettevõtete hulgas rohkem.

Väikeettevõtjal on ligipääs kapitaliturgudele keerulisem. Seetõttu mõjutab ettevõtte maksukoormuse vähendamine või tekkinud tulu maksustamise edasi lükkamine positiivselt just neid. Eesti väikefirmad arendavad oma tegevust peamiselt teenitud kasumi arvel.

Hetkeseis: Ka mullu, kui Äripäev küsis ettevõtjate arvamust viie aasta taguse reformi kohta, sai viimane kiidusõnu. ASi Silmet nõukogu esimees ja endine peaminister Tiit Vähi ütles, et see tulumaksuvabastus on olnud Eesti majanduse moderniseerimise põhiline mootor. Ka väikeettevõtjad kinnitasid, et ilma reformita oleks neil osa asju tegemata jäänud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing