Ansip arutles sotsiaalministeeriumi arengukava üle

Gert D. Hankewitz 22. märts 2006, 10:34

Eile õhtul kohtus peaminister Andrus Ansip sotsiaalminister Jaak Aabiga, et arutada Sotsiaalministeeriumi arengukava aastani 2010.

Sotsiaalministeeriumi valdkond on sotsiaalne kaitse kõige üldisemas mõttes. Selle eesmärk on tagada igaühele inimväärne toimetulek kogu elu jooksul ja kindlustunne tuleviku suhtes.

Sotsiaalminister Jaak Aabi sõnul jõuti kohtumisel käsitleda palju olulisi teemasid. „Mitmetes küsimustes olime peaministriga ühel nõul ja leidsime ühise keele nii mõnegi seadusealgatuse osas, millega võiks edasi töötada”, lisas minister.
Eilsel kohtumisel leidsid kõige rohkem vastukaja töötuse ja tervisehoiu teemad, samuti puuetega inimestega probleemid ja vaesusriski vähendamine nii eakate kui paljulapseliste perede seas.

Sotsiaalministeeriumi arengukava hõlmab töö, tervise ja sotsiaalkindlustuse ning sotsiaalhoolekandega seotud meetmeid. Töö valdkonnas on prioriteetideks on tööjõu pakkumise suurendamine ja tööelu kvaliteedi parandamine. Sotsiaalalal keskendutakse muu hulgas hoolekandeteenuste ja sotsiaalabi pakkumisele ning lapse õiguste tagamisele. Tervise poolel on olulisemateks prioriteetideks tervislike valikute eluviiside soodustamine, nakkushaiguste leviku tõkestamine ja keskkonnast tingitud terviseriskide vähendamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing