Pärnu PM: Linnavalitsus muretseb oma maine pärast

22. märts 2006, 08:15

Pärnu linnavalitsus on mures oma maine pärast ja kavatseb Eesti parimatelt suhtekorraldusfirmadelt abi küsida.

Esialgu pole selge, mida täpselt linnavalitsus suhtekorraldusfirmalt ootab, kui palju see maksma läheb ning kuidas edaspidi tööd korraldada. Seni on pakkumiste võtmise eesmärgil kohtutud mitme suhtekorraldusbürooga, eilsel töönõupidamisel kavatseti teemasse põhjalikumalt süüvida, kirjutab Pärnu Postimees.

Ajapuuduse tõttu eile mainekujunduseni siiski ei jõutud. Uuesti kavatseb linnavalitsus selle teema juurde tulla reedel.

'Arutatud on kommunikatsioonijuhi ametikoha loomist ning kommunikatsiooniteenuse sisseostmist kõrgkvalifitseeritud firmalt. Tavaliselt töötavad suuremate omavalitsuste juures avalikkussuhete teenistused, kuhu kuulub viis ja enam inimest,' teatas linnavalitsuse avalike suhete nõunik Signe Leesmann.

Suhtekorraldusfirmadelt abi otsimise ajendiks sai Esplanaadi 10 müümine, mille puhul linnavalitsus tundis, et tema argumendid jäävad Mark Soosaare omadele alla. Ühelt poolt püüdsid linnajuhid linnavara kasutamisest rääkida, teisalt muretses Eesti kultuuriavalikkus, mis Pärnu uue kunsti muuseumist saab.

Praegu töötab linnavalitsuses avalike suhete nõunik, kelle kuupalk on ülejäänud kantseleitöötajatega samal tasemel. Uuele mainekujundusspetsialistile pakutakse 16 000–20 000 krooni, mis vastab teenistuse juhi või osakonnajuhataja palgatasemele.

Linnapea Mart Viisitamm on kommunikatsioonitöötajaks kutsunud mitut Pärnu Postimehe ajakirjanikku. Ajakirjanikud keeldusid, eelistades senist tööd suhtekorraldamisele. Eesti tippsuhtekorraldajate arvamust mööda on pakutav töö võrdlemisi keeruline, sest Pärnu linnavalitsuse maine on kogu riigis kerglane.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing