Piirivalve ja politsei tabasid Valgamaal kütusevargad

Gert D. Hankewitz 22. märts 2006, 12:09

Teisipäeval peeti piirivalve ja politsei koostöö tulemusena Valgamaal kinni kaks isikut, keda kahtlustatakse kütusevarguses.

21. märtsil laekus Valga piirivalvepiirkonna infojaoskonda vihje, et Valga maakonnas Puka ja Keeni vahel varastatakse raudteel vedurist kütust. Raudtee äärest nähti lahkumas kahte isikut maasturiga Nissan. Sõiduk suundus Tartu-Valga maanteelt Paju külla kõrvalteele.

Piirivalve palus Valga politseijaoskonna kaasabi sõiduki ja isikute kontrollimiseks, koos võeti kontrolli alla Valga linna suunduvad teed.

“Piirivalve töötajad olid Paju külas Pedeli silla juures, kui märgati, et maastur suundub nende poole. Sõidukile anti peatumismärguanne, ent auto suurendas hoopis kiirust, “ rääkis Valga Piirivalvepiirkonna teenistusjaoskonna allohvitser Irina Kosemets. “Siis tegi piirivalve töötaja hoiatuslasu maha, mille peale sõiduk lõpuks peatus.”

Politsei pidas kinni sõidukis viibinud 1967. aastal sündinud Olegi ja 1977. aastal sündinud Andrei. Kontrollides sõiduki teekonda, leiti Paju küla lähistel metsast peidetuna üheksa 25 liitrist kanistrit diiselkütte taolise vedelikuga, kokku 225 liitrit.

Valga politseijaoskonna ülemkomissar Tõnu Kürsa ütles, et piirilinnas on kiire ja operatiivne koostöö erinevate õiguskaitseorganite vahel oluline, hästi toimuva koostöö tulemusena on ka varem nii mõnigi kurjategija tabatud.

Lõuna ringkonnaprokuröri Milvi Väina sõnul alustas politsei kriminaalmenetlust, et välja selgitada kütusekanistritega toimetanud isikute kuriteo olemus ja kvalifikatsioon ning määrata karistus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing