ÄP 5 aastat tagasi: Eesti autoturgu ootab mitmekordne kasv

ÄP 23. märts 2006, 00:00

Tänasega võrreldes võib Eesti uute autode turg kasvada 2,5 korda, väidab Nissan Balti juhatuse esimees Leho Siimsen. Nii kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Siimseni väitel müüakse Eestis kümmekonna aasta pärast 25 000-30 000 uut autot aastas, praegu ca 11 000 uut autot. Paralleelselt uute autode impordi kasvuga näeb Siimsen kasutatud autode impordi vähenemist Eestisse. Mullu need arvud võrdsustusid, aastaks 2010 peaks uute autode import ületama kasutatud autode impordi kordades. Siimseni hinnangul ei kao vanade sõidukite import siiski lõplikult.

Mullu kasvas uute nn eraautode ostjate osakaal, jõudes üle 40%. Diiselmootoriga autode osakaal on uute autode seas samuti kasvanud, kuid ei ületa siiski paarikümne protsendi piiri. Autoostjate seas on rõhuvas enamuses mehed, naiste osakaal on suurem eraautode ostjate seas. Valdavalt on uute autode ostjad eestlased, seda eriti firmaautode puhul (üle 90%).

Hetkeseis: Praegu müüakse kuus 1400-1700 uut sõidukit ja juurde imporditakse 3000 kasutatud sõidukit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:51
Otsi:

Ava täpsem otsing