Made in Estonia maraton

Christel Karits 24. märts 2006, 00:00

Paar päeva enne Eesti teatrirahva suurpidu 25. märtsil kogunevad kokku taas kodumaised koreograafid, tantsijad ning nende sõbrad-mõttekaaslased Made in Estonia maratonile.

Alates 1994. aastast on iga-aastaselt märtsikuu lõpus toimunud Eesti tantsu festival "Uus tants", kuhu on kokku kogutud aasta jooksul kodumaises sõltumatus tantsuelus silmapaistnud tööd (nagu tantsuelu Draama-festival). Eesti on olnud ainuke riik Euroopas, kes selliseid festivale iga-aastaselt on korraldanud.

"Nüüd läheme meiegi üle teiste poolt juba läbiproovitud biennaaliversioonile ning järgmine "Uus tants" toimub 2007. aasta märtsis. Sellel aastal toimub aga kõigile Made in Estonia maraton," selgitas korraldaja Priit Raud.

Made in Estonia maratonil astuvad oma täiesti uute ning ainult selleks maratoniks loodud lühilavastuste, filmide ja performance'itega üles pea kõik siinsed tegijad ja seda mitte ainult tantsuvallast: Mart Kangro, Katrin Essenson, Kaja Kann, Helena Ehrenbusch, Eike Ülevain, Merle Saarva, Jüri Nael, Jane Raidma, Eve Noormets, Krista Köster, Renate Valme, Ave Loit, Andreas W, Nele Suisalu, Päär Pärenson, Mait Laas, Siim Tõniste, Kaisa Selde, Vootele Vaher, Triin Lilleorg, Kärt Tõnisson, Aijar Ausma, Einar Lints, Oksana Titova, Veronika Valk, Annika Vamper, Andres Maimik, Jarmo Karing, Kaja Lindal ja teised.

"Need on ainult osad üleskutsele vastanud inimesed, aga võib kindel olla, et kohapeal ootab veel palju üllatusi," lubas Raud.

Made in Estonia maraton algab 25. märtsil kell 6 õhtul. Kui kaua see kestab, pole teada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing