Sushi-baar Silk vahepeatus enne pidu

Heidi Vihma 24. märts 2006, 00:00

Reede õhtul oli siin rahvast palju, kõik lauad täis. Mõned laudkonnad istusid ainult tassi tee taga, paljudel olid ees kokteilid.

Baar on baar, olgus siis, et sushibaar. Tundub olevat selline kokkusaamiskoht, vahepeatus enne suuremale peole minekut, kõigile teada kohtumispaik.

Bling-bling-koht, õppisin lauakaaslaselt uue mõiste selgeks: see tähendab sellist kohta, kus ennast näitamas ja teisi vaatamas käiakse.

Silk näeb hea välja. Väikesed lihtsad eriti moodsalt kandilised lauad, looduslik seinakate, klaashelmeid, värviliste patjadega toolid. Kui diivanile juhtud istuma, on väga mugav, aga tooli peal on küll raske olla -

padi vajub selja tagant ära, painutatud raud on valus ja kõva. Õhtu jooksul topin küll patju mitu korda tagasi, aga ega nad kellegi selja taga paigal seisa. Ilus, kuid ebamugav.

Esimeses ruumis on huvitav vaadata, kuidas sushisid tehakse, siinsamas leti taga need valmivadki. Sushide-maki'de eri variante on menüüs päris palju: küpsetatud sushid, teravamaitselised sushid, tempura maki'd, esindusmakid.

Näiteks esindus-maki "Vana Tallinn" tehakse lõhest, avo-kaadost, kurgist ja angerjast, esindus-maki "Draakon" krabist, avokaadost, kurgist ja angerjast. Aga on ka supid, eelroad, kuumad road ja magustoidud.

Kuuma toidu jaotusest tellisime jaapani pelmeene. Pelmeenid lõhnasid tugevalt õli järgi, milles neid praetud oli, ja ka maitses jäi õli domineerima: täidis oli maitsetu ja tuim. Aga eelroa jaotusest valitud lõhesalat praetud avokaadoga oli väga hea, lõhe kergelt maitsestatud, aga muidu toores, juures kuumad avokaadosektorid - väga maitsev. Palusin ettekandjalt lusikat, et saaks ka kastme ja viimased salatiraasud kätte, ja see oli viga - lusikas oli must, rasvaviirgudega ja toit ei maitsenudki enam.

Silki menüü on huvitava disainiga - lehvikuna lahtikäiv, hästi paljude lehtedega, natuke nagu kaardipakk, mis ühte otsa pidi koos seisab. Selle kaardipaki abil oli pakutavast raske ülevaadet saada, pidi mitu korda läbi lehitsema. Ilmselt on seda menüüd aja jooksul palju lehitsetud, et see oma esialgse värskuse sootumaks kaotanud oli ja tegelikult päris räpane välja nägi. Nii et kui toidud valitud, tuli minna käsi pesema.

Teenindus oli aeglane ja kohmakas. Olime kolmekesi, lauakaaslastele oli juba teinegi käik serveeritud, aga minu salatit ei tulnud ega tulnud. Kui selle järgi küsisin, öeldi, et kuuma toiduga läheb rohkem aega. Aga salatis olid kuumad ainult avokaadotükid, mille praadimine üle paari minuti aega ei võta. Pärast meeldetuletust tuli salat peaaegu kohe.

Silki muusikavalik oli lihtsavõitu - disko, pealegi vaesemat laadi, niisugune rütmimasina loodud. Ja muusika oli üpris tugev. Sushi ja jaapanipärasusega sobiks midagi leebemat ehk paremini. Seevastu ventilatsioon on Silkis väga hea. Suitsetajaid oli palju, lausa kõrvallauas, aga minuni suits ei jõudnud, kõik kadus kuhugi naabreid segamata ära.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing