SLÕL: Munade vale ladustamine tõi 20 000 krooni trahvi

24. märts 2006, 07:24

Veterinaar- ja toiduameti spetsialistid sulgesid Lasnamäel lao, kus ei tohtinud toiduaineid hoida, ja trahvisid mune toonud Jõhvi firmat 20 000 krooniga.

Möödunud reedel sai veterinaar- ja toiduameti Harjumaa keskus linlaselt teate, et Pae tänaval on salamunaladu, ütleb ameti juhataja Vladimir Vahesaar. Ladu leiti aadressil Pae 28 ja Vahesaare sõnul hoidis seal mune jm toidukaupu Jõhvis tegutsev OÜ Maadlex (toodab ketšupeid ja majoneesi), kirjutab SL Õhtuleht.

Laos oli firmal 200 munakasti. Värske muna pärines Eesti, Läti ja Leedu tootjatelt, kauba märgistus oli korras. Laos leidus ka poest tagasi tulnud kaupa, õuel taarat.

Toiduseaduse kohaselt polnud ladu toidukäitlemise ettevõttena tunnustatud, mis tähendab, et toiduaineid sellisel laopinnal hoida ei tohi. 'Ladu suleti ja alustati väärteomenetlus,' ütleb Vahesaar. Osaühingule Maadlex määras veterinaar- ja toiduamet 20 000 krooni trahvi, mis tuleb tasuda 15 päeva jooksul.

OÜ Maadlex juhataja Igor Košmerinski sõnul viisid nad lattu veidi üle tonni mune. 'Lao peremees lubas kahe kuuga hankida sertifikaadi ja kõik load,' räägib Košmerinski. Sellega aga venitati ning veterinaar- ja toiduameti kontrollid jõudsid lattu, märkis ta.

Košmerinski ütleb, et kaup on viidud teise lattu, mis on kontrollitud ja sertifitseeritud. Munalaadung läheb aga kohustuslikule hävitamisele.

Kas senine ladu, Pae 28, oli põrandaalune? 'Seda ei saa öelda, sest seal oli väga hea ja puhas pind. Kõik oli täiesti ametlik.' Firmajuht lubab, et määratud trahv makstakse ära.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing