Weroli aktsiad tulid reedel müüki

Koit Brinkmann 27. märts 2006, 00:00

Weroli juhatuse liikme Robert Närska sõnul ollakse praeguse majandusaasta jooksul, mis algas 1. augustil, 7,8 miljoni krooniga plussis.

"Oleme iga kuu kasumis olnud vaatamata sellele, et õlihinnad on börsidel eelmise aasta lõpust üles läinud ning paljud tööstused on rapsiõli vahetanud odavama sojaõli vastu," rääkis Närska. Tema sõnul on hinnatõusu taga suurenenud nõudlus biodiislitehastes.

Varem tehase ühe võimaliku ostjana nimetatud Rein Kilk ütles, et arvatavasti teeb ta Weroli ostuks pakkumise, kuid tema sõnul ei ole selge, kui suured ning millised on Weroli vastu esitatud nõuded. "Selge on see, et asi on ebaselge," lisas Kilk.

Põllumajandusminister kirjutas reedel alla käskkirjale riigile kuuluva äriühingu ASi Werol Tehased aktsiate müügi kohta avalikul kirjalikul enampakkumisel.

Müüki pannakse Werol Tehaste 4 412 624 riigile kuuluvat nimelist aktsiat. Aktsiad on vabalt võõrandatavad ja moodustavad kokku veidi üle 98 protsendi aktsiakapitalist. Iga aktsia nimiväärtus on 10 krooni.

Valitsus on otsustanud korraldada alghinnata enampakkumise. Aktsiate müügitingimuste järgi peab ostja Werol Tehaste aktsiakapitali suurendama vähemalt 30 miljoni krooni võrra enne järgmise aasta 31. detsembrit. Samuti tuleb esitada äriplaan, mis tagab aktsiaseltsi põhitegevuse jätkamise vähemalt kolme aasta jooksul.

12. aprillil tutvustab põllumajandusministeerium huvilistele Painkülas Werol Tehaste tootmist.

Pakkumised tuleb esitada 24. aprilliks põllumajandusministeeriumile.

Vähemalt kolm päeva enne pakkumiste esitamise tähtaega tuleb tasuda tagatisraha kaks miljonit krooni.

Valitsuse otsus ASi Werol Tehased aktsiate müügi kohta jõustus 2005. aasta detsembris.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing