PM: Seewaldi haigla võib kolida Mustamäele

27. märts 2006, 06:54

Mõne aasta pärast võivad Mustamäel praegustest Hermese hotelli tubadest saada haiglapalatid.

Kinnistu haldaja Tallinna Tehnikaülikool kavatseb Sütiste tee 21 hoone koos maaga maha müüa. Võimalik ostja on Põhja-Eesti Regionaalhaigla, kes plaanib sinna psühhiaatriakliinikut, kirjutab Postimees.

Tehnikaülikool tahab omakorda koondada kõik allüksused Mustamäe ülikoolilinnakusse. Akadeemia teele. Aastaks 2008 peaks seal valmima uus majandus- ja humanitaarteaduskonna hoone, mille ehitust saab osalt finantseerida Sütiste tee kinnistu müügist.

Tehnikaülikooli (TTÜ) nõukogu on otsustanud müügitaotluse esitada, lõpliku otsuse teeb valitsus. Kuna sotsiaalministeerium ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) on ostuhuvi ilmutanud, võib valitsuse nõusolekul müük toimuda otsustuskorras.

Haridus- ja teadusministeeriumi andmetel on TTÜ käsutuses kolmandik hoonest, ülejäänud pinnad on rentnike käes. Suurim rentnik on OÜ Amulett, kes peab seal Hermese hotelli.

OÜ Amulett juhti Ene Muna ei õnnestunud toimetusel tabada, sest ta on puhkusel. Hermese hotellist öeldi, et neil läheb küll hästi, kuid rendileping lõpeb 2007. aastal. Vajadus majast välja kolida polevat neile üllatus.

'Jah, meie soov on sinna Seewald teha, aga enne ei saa me kinnistut osta, kui valitsus selleks loa annab. Oleks ju mõistlik see otsustuskorras meile müüa, sest muidu me hakkame aina rohkem riigilt eelarve- ja euroraha nõudma,' sõnas SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) juhatuse liige Toomas Vilosius.

Tema väitel on enam kui saja aasta vanuse psühhoneuroloogiahaigla ehk Seewaldi enamik hooneid haiglaks sobimatud ega vasta tänapäeva nõuetele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing