airBaltic läks üle suvisele lennuplaanile

27. märts 2006, 14:13

Läti lennufirma airBaltic läks eile üle suvisele lennuplaanile, mis sisaldab üheksat uut sihtpunkti ning rea teisi muudatusi.

28. oktoobrini kehtiva suvise <#lennugraafiku=http://www.airbaltic.com/upload_file/summer_tt_2006_v1.pdf> alusel teenindab <#airBaltic=http://www.airbaltic.com/public/index.html?language=1> 30 otseliini Riiast ning 14 Vilniusest.

Riiast algavate lendude puhul on peamised muudatused seotud uute liinide avamisega. 26. märtsil alustati lende Varssavisse, mis toimuvad kuus korda nädalas, ning Bergenisse, kuhu airBaltic lendab kolm korda nädalas. Kaks korda nädalas väljuvad lennud Simferoopolisse käivitatakse 11. aprillil. 2. mail alustab airBaltic lende Tbilisisse ja 3. mail Bakuusse - mõlemal puhul väljuvad lennud kaks korda nädalas. Muuhulgas tõstab airBaltic Helsingisse ja Tallinnasse viivate lendude arvu - senise kahe kahe lennu asemel tehakse sel suvel neisse linnadesse kolm lendu päevas.

Moskvasse, Minskisse ja Kiievisse saab sel suvel Riiast lennata kuus korda nädalas (v.a. laupäeviti). Peterburi väljuvad lennud nüüd iga päev ning Odessasse neli korda nädalas. Iga päev saab lennata ka Hamburgi ja Berliini. Sel suvel tõstab airBaltic ka Riiast Oslosse tehtavate lendude sagedust - senise üheksa korra asemel 11 korda nädalas. Londoni liinil kasutatakse Heathrow lennuvälja asemel nüüdsest Gatwicki lennujaama.

26. märtsil hakkas airBalticu suvine lennuplaan kehtima ka Vilniusest väljuvatel liinidel. Alustati kuus korda nädalas toimuvaid lende Stockholmi. 28. märtsil avatakse otseühendus Budapestiga, kuhu Vilniusest saab lennata kaks korda nädalas. Juunis käivitab airBaltic igapäevased lennud Vilniusest Varssavisse. 1. juunil avatakse otseliin Düsseldorfi, kuhu saab lennata kolm korda nädalas.

airBaltic on 1995. aastal asutatud aktsiaselts. Ettevõtte suuremad aktsionärid on Läti riik (52,6%) ja SAS AB (47,2%). 2005. aastal reisis airBalticuga 1,04 miljonit inimest. Ettevõtte lennukiparki kuulub seitse Boeing 737-500 ja üheksa Fokker-50 lennukit. airBaltic teenindab otselende Riiast ja Vilniusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing