Ühinejate tugi küsitav

Raivo Sormunen 28. märts 2006, 00:00

Möödunud reedel viimase viie aasta kõrgeima tasemeni tõusnud Euroopa börsid andsid eile kergelt järele, kuna investorites hakkasid tekitama muret tõusvad intressid ning kaaluti põhjalikumalt, kas ettevõtete ühinemislaine on piisav põhjus väärtpabereid veelgi kõrgemale kanda.

Langust vedasid kommunaalteenuste firmad, mis on laenukulude tõusule eriti avatud, vahendas uudisteagentuur Bloomberg. Sektori esindajad E.ON AG ja RWE AG taandusid pärastlõunaks vastavalt 1,2% ja 1%.

Kommunaalsektori üldindeks vajus 0,8%, olles nii eile kaheksateistkümne Stoxx 600 indeksisse kuuluva sektori hulgas kõige viletsama liikumisega. Samas on tegemist sektoriga, mis ühinemisuudiste ja -kuulduste tõttu tõusnud käesoleva aasta kahe kuuga koguni 13%.

Euroopa aktsiaturu liikumist laiemalt jälgiv Dow Jones Stoxx 600 indeks langes 0,2% ja liikus 337,33 punktil. Indeks on tõusnud käesolevas kvartalis 8,8% ning õhus on suurim kvartalitõus pärast 2003. aasta viimast kvartalit.

Euroopa Keskpank tõstis 2. märtsil teist korda viimase kolme kuu jooksul baasintressimäära, tasemeni 2,50 protsenti. Panga ökonomist Otmar Issing ütles möödunud nädalal, et keskpank jälgib inflatsiooninäitajad valvsalt.

Ühinemisspekulatsioonideta ei saadud Euroopas ka eile. Suurbritannia ajaleht Business kirjutas nädalavahetusel, et pankade konsortsium võib elektroonikatootjale Thomson SA teha rohkem kui 5 miljardi eurose ülevõtmispakkumise. Thomson ise kuulujuttu ei kinnitanud. Küll aga oli Prantsuse firma aktsia eile pärastlõunal 7,1% plussis, tasemel 16,41 eurot.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing