Täna algas Londoni börsil kauplemine Playtechi aktsiatega

Annika Matson 28. märts 2006, 08:55

Üks maailma juhtivatest internetimängude tarkvara tootvast firmast Playtech Ltd alustas täna hommikul kell 10 aktsiatega kauplemist Londoni börsil.

Playtech Estonia kommunikatsioonijuht Martin Leiger teatas, et aktsiatega kaubeldakse Londoni börsi alternatiivnimekirjas AIM, sümboliga PTEC.L. Emissiooni mahuks on 265,2 mln Suurbritannia naela ehk umbes 6 mld Eesti krooni, investorid omandasid 103,142,466 aktsiat ehk umbes 48 protsenti Playtechi aktsiatest, hinnaga 2,57 naela aktsia kohta.

Märtsikuus tegi Playtech Ltd aktsiaostu suunatud pakkumise institutsionaalsetele investoritele, alates tänasest on ka jaeinvestoritel üle maailma võimalik Playtechi aktsiatega kaubelda. Inglisekeelne info investoritele hakkab olema nähtav Playtech Ltd-i kodulehel www.playtech.com.

Playtech Ltd tegevjuht Avigur Zmora hindab Playtechi lähtepositsiooni börsil väga heaks. 'Briti ja USA investorite ülisuur huvi meie aktsiate vastu on ühtlasi tunnustus meie aktsiapakkumisele, ärimudelile ning tulevikuperspektiivile. Ootame huviga, kuidas jätkub Playtechi kui avaliku ettevõtte edu ning majanduslik kasv,' kommenteeris Zmora.

Ettevõtte börsileminek on võimalikuks saanud suuresti tänu professionaalsetele eestlastest IT spetsialistidele - Playtechi märki kandvad tarkvaratooteid valmistatakse ja arendatakse Eestis, Playtech Ltd tütarettevõtetes Playtech Estonia ning Videobet. Tartus Emajõe Keskuses ja Tallinnas asuvates ettevõtetes töötab praeguse seisuga kokku umbes 230 töötajat, kõigiga on sõlmitud optsioonilepingud, mis pakuvad börsiedu korral isiklikku majanduslikku tulu.

Playtech loodi aastal 1999, praegusel hetkel kasutab Playtechis toodetud mänguplatvormi 39 litsentseeritud teenusepakkujat ning 94 internetikasiinot, 15 poker roomi ja 15 bingo-lehekülge üle kogu maailma. Kui 2003. aastal oli ettevõtte kasuminäitaja 8,3 mln USA dollarit, siis aastaks 2005 oli see kasvanud 35,6 mln dollarini.

Playtechi börsiinfoga on võimalik tutvuda: http://www.londonstockexchange.com/en-gb/pricesnews/prices/system/detailedprices.htm?ti=PTEC

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing