Ukrainas süüdistatakse võime hääletustulemuste võltsimises

28. märts 2006, 11:24

Valimisliidu Rahva Opositsioon liider Natalja Vitrenko süüdistas Ukraina võime katsetes Ülemraada valimiste tulemusi võltsida, vahendab etv24.

'Oleme sunnitud tõdema, et riigis käib hääletustulemuste massiline võltsimine, mille eesmärk on teatud poliitiliste jõudude viimine parlamenti,' vahendas uudisteportaal Lenta.ru Vitrenko avaldust.

Vitrenko sõnul püüavad võimud takistada Rahva Opositsiooni jõudmist parlamenti ja püüavad osa neile antud häältest ümber kantida Litvini valimisliidule.

Vitrenko andmeil on hääletustulemuste võtsimise korraldus antud valimiskomisjonidele Dnipropetrovski, Zaporižžja, Luganski, Harkivi ja Odessa oblastis.

'Seal on protokollide täitmine pidurdatud, vaatlejad aetakse valimisjaoskondadest välja, Odessas tehti seda isegi miilitsa abil,' rääkis Vitrenko, kelle sõnul on vastavad andmed edastatud valimiste keskkomisjonile.

Vitrenko valimisliidu alternatiivse häältelugemise andmeil peaks neil olema 7,5% häältest, viimastel ametlikel andmeil aga jäävad nad (kui loetud oli 63,22% häältest) 2,47 protsendiga alla valimiskünnise.

Endiselt juhib endise peaministri Viktor Janukovitši Regioonide Erakond (29,64%) Tõmošenko valimisliidu (22,64%), Juštšenkot toetava Meie Ukraina (15,56%), Sotsialistliku Partei (6,34%), Kommunistliku Partei (3,52%) ja Litvini valimisliidu (2,55%) ees.

Vitrenko sõnul pole president Viktor Juštšenko huvitatud valitsuskoalitsioonist Julia Tõmošenko valimisliiduga, sest Tõmošenko nõuab endale peaministri kohta. Vitrenko väitel kaldub Juštšenko eelistama valitsusliitu Regioonide Erakonna, Litvini rühmituse ning Sotsialistliku Parteiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing