Komisjon tegi telekomidele ära

Raivo Sormunen 29. märts 2006, 00:00

Euroopa Komisjon tegi eile ära regiooni mobiilioperaatoritele, öeldes, et tuleb juuniks välja uue regulatsiooniga, mis kahandab sektori rahvusvahelisi kõnetulusid. Komisjoni hinnangul on telekomioperaatorid ignoreerinud komisjonipoolseid hoiatusi juba mitmeid kuid, ning pole kahandanud oma roaming-tasusid, et vähendada klientide rahvusvahelisi mobiiliarveid.

Investeerimispanga Credit Suisse Group analüüsi kohaselt teenivad mobiilioperaatorid rahvusvaheliste kõnede pealt keskmiselt viis korda enam kui riigisiseste kõnede pealt. Panga hinnangul moodustavad nende endi mobiiltelefoni arvetest roaming-tasud 60 protsenti.

"See on mobiilioperaatorite jaoks halb uudis. Nad saavad roaming-tariifidest üsna arvestatava tulu," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Bank Vontobel AG fondivalitseja Sanjay Jhaveri.

Vodafone'i aktsia langes eile pärastlõunaks 2,8%, tasemeni 121 pennini. Telekom Austria liikus 19,78 eurol ehk 0,7% miinuses. Viimatimainitud firma teatas, et komisjoni ettepank on äärmuslik ja ebaselge.

Deutsche Telekomi tütarfirma T-Mobile teatas, et tema toetab madalaimaid roaming-tasusid. Euroopa suuruselt kolmanda mobiilioperaatori hinnangul liiguvad nende Põhja-Euroopa kliendid rohkem ringi lõunamaades kui vastupidi, mistõttu läheb neil enam raha rahvusvaheliste kõnede peale.

Päeva esimesel poolel alustati Euroopas aga kauplemist positiivsemalt. Turu aitasid plussi ootamatult tugevad Saksa ja Itaalia ärikliima indeksid. Analüütikute hinnangul on nende riikide majanduse kasv soodne ka kogu Euroopale tervikuna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:52

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing