Uue tollikoodeksi eelnõu aruteluks avatud

ÄP 29. märts 2006, 00:00

Uus ELi tolliseadustik jõustub Eesti Kaubandus-Tööstuskoja andmeil eeldatavasti 2009. aasta 1. jaanuaril. Uue tolliseadustiku üks põhilistest eesmärkidest on niiöelda paberita andmevahetuskeskkonna loomine.

Uues tolliseadustikus tuleb käibele näiteks mõiste SEA, mis on lihtsustatud protseduur, mis võimaldab volitatud ettevõtja staatusega ettevõtjal teostada ühes liikmesriigis kogu ekspordi ja impordiga seotud toimingud kõikjal ühenduses. Nii saab ettevõtja koondada firma raamatupidamise ja tollimaksude tasumise kõikidelt tehingutelt talle volituse andnud liikmesriigis, kuigi kaubad füüsiliselt asuvad ja liiguvad mõnes teises liikmeriigis.

Et muutused ja uuendused tekitavad küsimusi, kutsub EKTK tollikoodeksi väljatöötamisel kaasa rääkima.

Alates 1. aprillist toimub piiritollivormistus Muuga tollipunktis aadressil Põhjaranna tee 1, Maardu, vabatsooni pääslas A.

Maksu- ja tolliamet palub klientidel muudatusega arvestada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing