EPL: Väikesaared võib hädast päästa kopter

29. märts 2006, 07:14

Saare maavalitsus võttis piirivalve lennusalgalt Ruhnu lendude pakkumise.

Maavalitsus peab praegu läbirääkimisi ka lennufirmaga Pakker Avio, kelle riigihankel neljaks aastaks tehtud pakkumist komisjon hiljuti ei kvalifitseerinud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Esialgu kavatseb maavalitsus sõlmida Pakker Avioga lepingu üheks aastaks, sest maavalitsuse majandusosakonna peaspetsialisti Marek Raua ütlust mööda saab Pakkeri pakutav lennuk AN-28 lennuõiguse vaid piiratud ajaks. 'Hetkel midagi täpset öelda ei oska, tahame ka Pakker Aviolt lõplikku hinnapakkumist.'

Piirivalve lennusalk on selle ülema Allan Otsmanni sõnul esialgu siiski valmis tegema Ruhnu saarele vaid n-ö hädasõite. 'MI-8ga lendamine võib ette tulla hetkel, kui lennuliiklus katkeb ja tekib olukord, et pole toitu, särki-värki…' sõnas Otsmann. Ta ei välista, et tulevikus võiks piirivalve ka reisijaid vedada.

Majandusministeeriumi avalike suhete nõuniku Airi Ilissoni ütlust mööda on üks võimalikke stsenaariume piirivalve lennusalgale ELi vahendite kaasabil lennuki soetamine. 'Esialgu vaatame, kuhu Saare maavalitsus oma läbirääkimistega jõuab.'

Samamoodi nagu Ruhnu lennuliikluse tulevik, on küsimärgi all ka Kihnu lennureiside jätkumine. Pärnu maavalitsuse transpordinõuniku Avo Rahu sõnul on saadetud välja eelteade, et Kihnu-Pärnu liini riigihange on tulemas. Rahu ei usu, et neljaks aastaks välja kuulutud hankele saadakse mõjusat pakkumist. 'Kui nurjub, siis nurjub, läheme läbirääkimiste peale,' sõnas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing