PM: Magalakorterite hinnaralli on raugemas

29. märts 2006, 07:48

Kui seni on kinnisvarafirmad välistanud peatse hinnalanguse Tallinna korteriturul, siis nüüd tunnistavad nad, et pealinna magalates on hinnalangus võimalik.

Võrreldes palkadega on kinnisvarahinnad teinud viimaste aastatega lausa kirbu võimetele vastava hüppe – korterite hinnatõus on selle ajaga ületanud sissetulekute kasvu kaks korda, kirjutab Postimees.

Mullusest tormilisest hinnarallist hoolimata ei prognoosi ükski kinnisvarafirma korterite hindadele üldist langust, kuid samal ajal tunnistavad nad, et liigkõrgeks aetud hindade pärast võib see Tallinna magalates toimuda.

BPE Kinnisvaraekspert müügi- ja turundusjuht Katrin Kurm-Valojää ütles, et nende hinnangul ei ole sel aastal suuri hinnamuudatusi ette näha. 'Küll aga võib täheldada 'mägede' korterite puhul hindade paigalseisu ja kohati juba ka langust,' tõdes ta.

Kõige paremini on seda tema sõnul näha Lasnamäel, kus aasta lõpus küsiti korterite eest meeletuid summasid. Nüüd on pakkumiste hulk suur, aga huvilisi selliste hindade juures vähe. «Kui müügiga kiire, siis ollakse sunnitud hinda alla laskma ja siis leidub ka ostja,» rääkis Kurm-Valojää.

Pindi Kinnisvarafirma turundusosakonna juhataja Ulvi Vikat ütles, et nende ennustuste järgi kiire hinnatõus pidurdub, ja seda kõikjal Eestis. 'Eriti aga Tallinnas,' nentis ta.

Hinnaralli peatumise põhjus on Vikati sõnul see, et palkadega võrreldes on kinnisvara hinnad kiiremini tõusnud, laenamine ei jätku enam samas tempos, intressid tõusevad ning turule tuleb üha uusi elamuid. 'Samal ajal ei tule hinnalangust kuskil senikaua, kuni Eesti majandus jätkab praegusel kursil ja kodanike üldine elujärg paraneb,' rõhutas Vikat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing