Rahulolu tõus USAs kergitab nafta hinda

Raivo Sormunen 30. märts 2006, 00:00

Nafta hind liikus eile viimase seitsme nädala kõrgeima taseme juures, kuna turgudel spekuleeriti, et USA bensiini laovarude number näitab juba neljandat järjestikust langusnädalat.

Laovarud on kahanenud viimastel nädalatel, kuna nõudlus bensiini järele kasvab, aga rafineerimistehased sulgevad hooajaliste hooldustööde tõttu oma uksi.

Bensiini hind tõusis teisipäeval USAs ligi kuue kuu kõrgeima tasemeni, kuna avaldatud tarbijausaldusnäitaja näitas praktiliselt viimase nelja aasta kõrgtaset.

"Pliivaba bensiin ei näita peatumise märke. Kui tarbijad tunnevad ennast paremini, siis nad võivad osta rohkem ja tarbida enam energiat," ütles Mission Viejo toorainemaakler Mike Sander. Naftabarreli hind liikus New Yorgi kaubabörsil eile hommikul 65,90 dollaril. "65,60 dollarist läbimurdmise tõttu on nafta hind tõusule avatud ja me võime vabalt nädala lõpuks näha 68-69 dollarist barrelihinda."

USA märtsikuu tarbijausaldusindeks tõusis 107,2 punktini, mis on kõrgeim näitaja pärast 2002. aasta maid. "Tugev majandus julgustab inimesi rohkem reisima ja enam kütust ostma. See on pakkumise poolt juhitav turg, see on nõudlus. Küllastumata nõudlus," ütles Liberty Trading Group president James Cordier. Nafta hinnatõusu on hoogustanud ka poliitilised pinged Iraani nn rahumeelse tuumaprogrammi ümber.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing