EPL: Viimsi vald süüdistab Harju keskkonnateenistust

30. märts 2006, 07:21

Viimsi vallavalitus on jätnud kooskõlastamata Pakterminali, Neste Eesti, Stivise ja TankChemi Muuga sadama terminalide välisõhu saasteload.

Suurimaid probleeme näeb Viimsi vald Stivise kivisöeterminali puhul, mille saastatolmu on täis terve Muuga elurajoon, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lõhnaained teistest terminalidest levivad aga nõrga tuulega Viimsisse, Meriväljale ja Kelvingi külla. Valla hinnangul on Muugal tegutsevad firmad küll täiendanud oma kaitsemeetmeid, ent paljudel neist puudub riskianalüüs ning saasteseire süsteem.

Vallavanem Urmas Arumäe süüdistab saastelube väljastavat Harju keskkonnateenistust. 'Vallarahvas ütleb, et haiseb ja tolmab. Keskkonnateenistus aga vastab, et kõik on normi piires – see on üks lollitamine ja hämamine ning keskkonnateenistus mängib seda kaasa,' ütles Arumäe.

Harju keskkonnateenistuse juhataja Jaan Tikka sõnul on välisõhuga piirkonnas viimasel ajal probleeme ja see võib olla tingitud ebakvaliteetsest Venemaa toorainest, mis käib Muuga sadamast läbi. Tikka kinnitusel saasteprobleemiga tegeldakse ning püütakse leida selle põhjustaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing