Eestit ja Poolat ühendavad ühised huvid Euroopa Liidus

30. märts 2006, 16:28

Tänasel kohtumisel leidsid peaminister Andrus Ansip ja Poola peaminister Kazimierz Marcinkiewicz, et kahel riigil on ühised huvid Euroopa Liidus.

Mõlemal peaministril on heameel, et EL on astumas reaalseid samme ühtse energiapoliitika väljatöötamiseks. “Oleme huvitatud sellest, et meie elektrivõrgud oleksid ühenduses Poola elektrivõrkudega ja seeläbi teiste Lääne-Euroopa elektrivõrkudega. Samuti on meie huviks ühendus Põhjamaade võrkudega,” sõnas peaminister Andrus Ansip.

Peaministrid kinnitasid, et Euroopa Liidu laienemine oli väga edukas projekt nii vanadele kui uutele liikmesriikidele ning väljendasid veendumust, et liidu uksed peavad jääma avatuks ka tulevikus liituvatele riikidele.

Samuti on Eesti ja Poola huviks võrdsete võimaluste loomine teenuste turul. Peaministrid väljendasid ühist arvamust, et paraku väga head kompromissi selles küsimuses ilmselt saavutada ei ole võimalik. “Kui on võimalik saada 50 protsenti millestki, siis on see ilmselt parem kui saada 100 protsenti mitte millestki. Seepärast pean mina vajalikuks toetada Euroopa Parlamendi kompromissi,” kinnitas Ansip.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing