Intressiriskile on rohkem avatud Tallink ja Starman

30. märts 2006, 09:35

Hansabank Marketsi analüütiku Sander Danili sõnul on Tallinna börsi suurematest firmadest intressiriski suhtes rohkem avatud Tallink ja Starman.

Samas möönab analüütik, et ka nende firmade finantsvõimendus pole liiga kõrge. 'Arusaadavalt kasvab Tallinki laenukoormus lähiaastatel oluliselt ning muudab seega ettevõtte veelgi tundlikumaks euro intressimäärade kõikumiste suhtes,' kirjutab Danil. 'Üldiselt on aga siinsel börsil noteeritud firmad suhteliselt tugeva kapitali struktuuriga ning suuri probleeme ei tohiks näiteks 1protsendine Euribori tõus valmistada.'

Danil lisas, et mitmed börsifirmad on ka ülekapitaliseeritud ning intresside tõus võimaldaks hoopis vaba raha veidi kasulikumalt teenima panna.

Intresside tõus võib avaldada negatiivset mõju ka laenuvabade firmade aktsiatele. seda nn. alternatiivkulu kaudu. 'Nimelt, kui võlakirjade intressid oluliselt tõusevad, soovivad investorid ka aktsiatelt kõrgemat tulusust, et nad õigustaks kõrgemat riskitaset,' selgitas Danil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing