Rahu, ainult rahu

Henrik Aavik 31. märts 2006, 00:00

Linnud on Maal elanud kauem kui inimesed ja neid on rohkem. Kelle planeet see õigupoolest siin on? Lindudel on omad haigused ja üks neist on hakanud ohustama inimesi. Mu tuttav võrdles linnugripiohtu eelmise katastroofiga, mis pidi inimkonna maa pealt ära pühkima - hullu lehma tõvega. Täna mäletavad sellest tõvest kõik vaid internetis liikunud hullu lehma äratundmise programmikest, kus tõbine mullikas ammus nii, et oli.

Oluline on, et me linnugripi hirmus linde maa pealt ei pühiks, kuna sellest tuleneva katastroofiga võrreldes oleks linnugripp tõesti nohu. Jaanuaris toimus Muugalt Singapuri suunas teed alustanud Libeeria lipu all seilaval laeval Flawless õnnetus, mille tagajärjel valgus vette rasket kütteõli. Kas sellest või siis mitte sellest hukkus naftases porisurmas aasta alguses tuhandeid veelinde. Kuna sulelised poliitikast ei hooli, siis ei kiirustanud poliitikud toona neid ka aitama. Õnneks olid ülejäänud inimesed hoolivamad. Uus reostus on aga kohe randa jõudmas …

Nii et olgem valmis, kuid võtkem asja rahulikult: reisigem maailmas, jalutagem looduses linde kuulates ja vaadeldes, telligem restoranis endiselt linnupraade ning mis peamine - hoolitsegem oma lendavate naabrite eest. Olgu igas vähegi haljastatud hoovis pesakast ja ärgu jäägu ühegi linnukese nokk näljaseks, kui ta pikalt reisilt naaseb.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing