EPL: Tallinn jätkab ulatuslikku korterite soodusmüüki

31. märts 2006, 07:31

Järgmisel nädalal tuleb Tallinna linnavolikogu istungil päevakorda 28 korteri müük kesklinnas, Põhja-Tallinnas ja Lasnamäel.

Näiteks tahab linn müüa Toom-Kooli tänaval kolmetoalise 60ruutmeetrise korteri sundüürnikule 16 770 krooni eest. Tartu maantee 77 asuva viietoalise 94,3ruutmeetrise elamise eest küsitakse aga 13 290 krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hermani tänaval teeb linnavalitsus volikogule ühes eelnõus ettepaneku vormistada sundüürnikule korteri üürile andmine viieks aastaks ja kohe seejärel korter müüa.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on enim sundüürnikke arvel kesklinnas, kus uut eluaset vajab 883 inimest. Põhja-Tallinnas on sundüürnikke korteriootel 702, mujal vähem, ütles abilinnapea. Juhul kui sundüürnik elab linna eraldatud korteris, saab ta selle Aasa sõnul soovi korral ka erastada.

Kortereid müüakse sundüürnikele erastamishinnaga. 'Seesama hind, millega inimesed said kortereid erastada. Hind tuleneb vabariigi valitsuse määrusest ja see on umbes 300 krooni ruutmeetri kohta,' rääkis Aas, pidades hinda õiglaseks.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing