Tööstustoodangut eelmisest aastast 6% rohkem

ÄP 03. aprill 2006, 00:00

Tootmismaht kasvas töötlevas tööstuses eelmise aasta veebruariga võrreldes 6,1%, kuid võrreldes varasemate kuudega kasv aeglustus. Müügi kasv aeglustus nii sise- kui ka välisturgudel, kommenteeris rahandusministeerium.

Toiduainetööstuses kasvas tootmismaht töötleva tööstuse keskmisega ligilähedases tempos, toodang suurenes aastatagusega võrreldes 5,4%.

Allharudest oli veebruari edukaim lihatööstusele ning jookide tootmisele, mõlema tööstusharu tootmismahtude kasv ületas 10%.

Aktiivse ehitustegevuse taustal on tootmismahud jätkuvalt kiires tempos kasvanud puidutööstuses (18% võrreldes 2005. aasta veebruariga) ja ehitusmaterjalide tootmises (24%). Lisaks siseturule oli mõlema sektori puhul müük edukas ka välisturgudel. Tootmismahtude kasvule on tugeva nõudluse kõrval kaasa aidanud ka investeeringud tootmisse ning sellest tulenev tootmisvõimsuste kasv.

Metallitööstuses suurenes tootmismaht aastaga vaid 6%. Siin mõjutavad tulemust üksikud suuremahulised tellimused. Samasugused kõikumised iseloomustavad ka muude transpordivahendite tootmist, eelkõige laevaehitust. Veebruaris oli tootmismaht antud sektoris 13% madalam kui aasta tagasi.

Sideseadmete osas jäi ka veebruaris tootmine veel aastatagusele mahule alla, kuid jaanuariga võrreldes oli kasv peaaegu 30%.

Alates 2000. aastast on tööstustoodang olnud kasvutrendis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing