Kodumaist toitu eelistas osta 79 protsenti eestimaalastest

Gert D. Hankewitz 03. aprill 2006, 09:05

Konjunktuuriinstituut avaldab esmaspäeval värsked uuringutulemused, mille kohaselt eelistab kodumaist toitu osta ja tarbida 79 protsenti eestimaalastest.

'Kõige positiivsem nihe võrreldes möödunud aastaga ongi, et meie inimesed on hakanud jälle rohkem eelistama eestimaiseid toidukaupu,' ütles intervjuus Terevisioonile põllumajandusminister Ester Tuiksoo, kirjutab ETV24.

Tuiksoo sõnul oli eestimaiseid toiduaineid eelistanud eestimaalaste osakaal langenud mitmetel põhjustel aastal 2004 kümnekonna protsendi võrra - 77 protsendile, kuid asus möödunud aastal taas tõusuteele. Vahepealse languse peapõhjusena tõi ta välja turumuutused ja uute kauplusekettide lisandumise.

Tuiksoo sõnul võiks ideaalis eelistada kodumaiseid toidukaupu 90 protsenti elanikest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing