PM: Õllerestoran Beer House paneb hoovile ehitusloata terrassi püsti

03. aprill 2006, 08:00

Tallinna vanalinnas Dunkri tänaval asuv õllerestoran Beer House rajab ehitusloata sisehoovi massiivse vundamendiga terrassi.

Õllerestoran Beer House ehitab maja hoovis vaatamata ehitusloa puudumisele terrassi täie hooga, sest suvi pole enam mägede taga, kirjutab Postimees.

Tallinna linnaplaneerimise ameti ehitusjärelevalve teenistuse direktor Rain Seier ütles, et veebruari algul tegid linnaplaneerijad õllerestorani hoone omanikule Hansa Liising Eestile väärteomenetluse korras 10 000 krooni trahvi, sest terrassi vundamendi ehitamist oli alustatud ehitusloata.

'Kui vundament oli valmis, jäi ehitamine korraks soiku, kuid nüüd on hakatud teraskonstruktsioone püsti panema,' märkis Seier.

Et esimene trahv Hansa Liisingule ei mõjunud ja ehitamine jätkus, määras linnaplaneerimise amet eelmisel nädalal neile uue karistuse: 8000 krooni sunniraha ning väärteomenetluse raames kiirkorras veel 18 000 krooni trahvi. Hansa Liising lubas Seieri sõnul trahvi kohtus vaidlustada, kuid linnaplaneerijad omakorda on valmis üha uusi trahve määrama, kui ehitamine jätkub.

'Igal juhul rikutakse praegu ehitusseadust, sest ehitatakse ju loata,' ütles Seier. Samas lisas ta, et terrassi projekt ja makett on kunagi kooskõlastuse saanud linna kultuuriväärtuste ametilt ja muinsuskaitse nõukogult, samuti kesklinna valitsuselt ja Põhja päästekeskuselt.

Niguliste 2 korteriühistut esindav Viktor Freudenberg ütles Postimehele, et esimese ja teise korruse elanikke häirib kõige rohkem see, et 4,5 meetri kõrguse terrassi sein varjab nende valguse. Sisehoovi täisehitamine vähendab inimeste sõnul ka nende kinnisvara väärtust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing