Tallinna börs tegi reglemendis muudatusi

03. aprill 2006, 12:31

Tallinna börs on teinud muudatusi börsi reglemendis eesmärgiga aktiveerida kauplemist börsi poolt reguleeritud vabaturul.

Muuhulgas on sätestatatud võimalus võtta vabaturule väärtpabereid, mille emitent võib olla kõrgema riskiastmega. Kõrgemaks riskiastmeks loetakse näiteks ettevõtte hooajalist tegevusala, majandustulemuste suuremat kõikumist ning ebastabiilsust.

Samuti võib vabaturu nimekirja arvata firmasid, kellel on väike vabalt kaubeldavate väärtpaberite arv. Selle, kas avalikkuse käes on piisavalt vabalt kaubeldavaid väärtpabereid, otsustab noteerimisorgan.

Samas peab noteerimisorgani hinnangul olema vabaturule võetavate väärtpaberite vastu piisavalt suur investorite huvi ning tekkima aktiivne järelturg.

Lisaks on muudetud insaiderite nimekirja ja tehingutest raporteerimist puudutavaid nõuedid. Regelemendist on kaotatud näiteks börsifirma kohustus pidada registrit insaiderite tehingute kohta. Läbipaistvuse insaiderite tehingute suhtes peab tagama Finantsinspektsioonile raporteerimise nõue.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing