Eesti Viljasalv müüakse 27 miljoni eest

Gert D. Hankewitz 04. aprill 2006, 00:00

Tiigi Keskuse omanikud on Romet Puhk, Rene Puhk, Uuno Lausing ja Maimo Ennok. Firma on Tartu Veski kaudu, kus tal on enamusosalus, tundnud huvi ka Weroli ostmise vastu. Üle-eelmisel aastal ostis Tiigi Keskus pankrotistunud ASi Tamsalu Veskid.

Enampakkumisel osales lisaks võitjale veel neli ettevõtet: OÜ Milagri, OÜ Richtel, OÜ Barnaby ja TÜ Jõgeva Põllumajandustootjate Liit. Viljasalvest samuti huvitatud olnud ning neljanda pakkumise teinud firma Barnaby taga on turvaärimees Urmas Sõõrumaa.

Eesti Viljasalve juhataja Arvi Tupits ütles eile valiku kohta, et ostja on Eesti turul tuntud tegija. Kas tema samas ametis jätkab, jättis ta uute omanike otsustada. Tupits lisas, et ostuhind 27 miljonit krooni annab riigile tagasi selle kahjumi, mis mõni aastat tagasi Rakvere Viljasalve viljavarguse tõttu tekkis ja mis ka Eesti Viljasalve eelmise aasta majandustulemustes 25 miljoni krooni suuruse kahjumina kirja pandi.

Firmal tuleb sõlmida aktsiate ostu-müügileping kahe kuu jooksul enampakkumise tulemuste kinnitamisest arvates.

Enampakkumise alghind oli 21 miljonit krooni ning iga ettevõte sai teha ainult ühe pakkumise.

Müügis oli ASi Eesti Viljasalv 759 566 nimelist aktsiat, mis kuuluvad Eesti riigile. Aktsia nimiväärtus on 10 krooni ning need müüakse koos riigile kuuluva nõudega Eesti Viljasalve vastu, mis ulatub üle 20 miljoni krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:53
Otsi:

Ava täpsem otsing