Põhinimekirjas Merko languses

Peeter Teder 04. aprill 2006, 00:00

Tallinna börsi põhinimekirjas muutus eile enim Merko Ehituse aktsia hind, mis langes 1,5 protsenti. Aktsia maksis börsi sulgemisel 265,99 krooni (17,00 eurot) ja sellega tehti tehinguid 2,2 mln krooni väärtuses.

Merko Ehitus on viimastel kuudel olnud põhiliselt langustrendis, alles viimased nädalad on toonud natuke päikest ehk tõusvaid hindu ka ehitusfirma aktsionäridele. Merko on olnud suhteliselt volatiilne aktsia ja on vaikset langustrendi näidanud ka varem. Praegu tundub turul olevat taas kergelt negatiivne meeleolu. Arvan siiski, et see ei kesta kaua. Samas saab aga Merko aktsia tõus olema aeglasem kui varasemal ajal, sest investorid on firma juba avastanud. Nüüd on küsimus, kuidas suudab firma vastata turu ootustele.

Suurima käibega oli börsil Tallinna Vee aktsia, millega sooritatud tehingute maht ulatus 5,6 mln kroonini. Tallinna Vee aktsia hind tõusis 0,4 protsenti ning aktsia maksis 221,09 krooni (14,13 eurot).

Oman ka ise näpuotsaga Tallinna Vee aktsiaid ja viimaste päevadega on investeering väiksesse plussi tõusnud. Usun, et aktsia jätkab ilma suuremate tagasilöökideta vaikset tõusu. Minule meenutab Tallinna Vesi natuke Eesti Telekomi aktsiat. Väärtpaberil on tugev aktsionäride struktuur ja head turutegijad. Siiski on ka Tallinna Vesi näidanud mõningast nõrkust, kuid on lõppude lõpuks ikka omadega plussi jäänud.

Baltika aktsia langes 205 000kroonise käibe juures 0,1 protsenti, makstes 221,87 krooni (14,18 eurot). Baltika puhul on küsimus sama, mis Merko Ehituse puhulgi - kas firma suudab vastata turu ootustele. Aktsia hinnatõus on viimastel nädalatel raugenud, kuid pean oma varasemaid seisukohti revideerima ja tunnistama, et aktsial on siiski tõusupotentsiaali. Kui eelnevatel aastatel oli spekulantide lemmikuks Merko, siis nüüd on selleks Baltika.

Suurima tõusu tegi üliväikse käibe toel eile Farmaatsiatehase aktsia, mis kerkis 15,4 protsenti ja maksis 39,74 krooni (2,54 euroni). Aktsia käive ulatus napi 5000 kroonini.

Artikli autor on Tallinna Vee aktsionär.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:53
Otsi:

Ava täpsem otsing