Tallinna börs püüab elustada kauplemist vabaturul

ÄP 04. aprill 2006, 00:00

Muu hulgas on sätestatatud võimalus võtta vabaturule väärtpabereid, mille emitent võib olla kõrgema riskiastmega. Kõrgemaks riskiastmeks loetakse näiteks ettevõtte lühikest tegutsemisaega, hooajalist tegevusala, majandustulemuste suuremat kõikumist ning ebastabiilsust. Varasem regulatsioon pärines 1996. aastast, mil ei tehtud vahet väärtpaberibörsi ja reguleeritud turu vahel.

Samuti võib vabaturu nimekirja arvata firmasid, kellel on väike vabalt kaubeldavate väärtpaberite arv. Selle, kas avalikkuse käes on piisavalt vabalt kaubeldavaid väärtpabereid, otsustab noteerimisorgan.

Samas peab noteerimisorgani hinnangul olema vabaturule võetavate väärtpaberite vastu piisavalt suur investorite huvi ning tekkima aktiivne järelturg.

Lisaks on muudetud insaiderite nimekirja ja tehingutest raporteerimist puudutavaid nõudeid. Regelemendist on kaotatud näiteks börsifirma kohustus pidada registrit insaiderite tehingute kohta. Läbipaistvuse insaiderite tehingute suhtes peab tagama finantsinspektsioonile raporteerimise nõue.

"Seoses sellega, et väärtpaberituru seadus reguleerib insaiderite kohustusi piisavalt, on regulatsiooni muutmisega minimeeritud emitentidele esitatavate nõuete dubleerimist ning erinevate tõlgendusvõimalustega kaasnevaid probleeme," seisab börsi seletuskirjas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing