Ametiühingud ja Estonian Air leppisid palgatõsusus kokku

04. aprill 2006, 12:29

Transpordi Ametiühingu ja Estonian Airi läbirääkimised tõid töötajatele palgatõusu, teatas ametiühing.

Ligi viis kuud kestnud läbirääkimiste tulemusena tõusis kolmes Estonian Airi osakonnas keskmine palk 16%, uue motiveeriva boonussüsteemi rakendumisel esimesest aprillist on reaalne palgatõus kokku kuni 22%, oli kirjas pressiteates.

Läbirääkimised puudutasid Estonian Airi lastimise, reisijate teenindamise ja perrooni tehnikute osakondi. Palgatõus jõustub tagasiulatuvalt 1. märtsist 2006.

Transpordi Ametiühingu Põhja-Eesti koordinaator-analüütik Toomas Sarapuu kinnitas, et lisaks palgatõusudele lepiti kokku töötajate soodsamates transporditingimustes töö ja kodu vahel ning inimlikumaks muutusid ka vahetustega töö algusajad. 'Vastutusrikkamatel töökohtadel tõusid palgad isegi 30%, see puudutab näiteks vanem-mehhaanikuid ja vahetuse vanemaid,' lisas Sarapuu.

Estonian Air ja Transpordi Ametiühing on kollektiivlepinguid sõlminud alates aastast 1996.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing