Laua valik sõltub üritusest ja seltskonnast

Külli Laikre 05. aprill 2006, 00:00

Laua tellimisel tuleks silmas pidada nii ürituse eesmärki kui ka seltskonda, kes üritusest osa võtab. Kõige praktilisemad ja kergemini transporditavad on kokkupandavad lauad, suurtele üritustele soovitakse ümmargusi püstlaudu, seminaridele aga kandilisi laudu.

Skandika Mööbli tegevjuhi Eva Dobrjanski sõnul renditakse mööblit üritustele sageli hotellidest ja kohvikutest, sest siseüritusteks pakuvad laudu vähesed firmad.

Väliürituste puhul on mööblit rentivate ettevõtete arv suurem. Dobrjanski sõnul on väliüritustel kõige populaarsemad nn õllelauad.

Skandika Mööbel tegeleb põhiliselt siseüritusteks mõeldud mööbli rendiga ning valik on suur. Kõige praktilisemateks peab Dobrjanski kokkupandavaid laudu, mille jalapaar on lauaplaadi küljes. Väliüritusteks on kõige paremad plastlauad ja -toolid.

Siseüritusteks on ümmargused lauad ja konverentsitoolid, õue sobivad ka klapptoolid, mille juurde kuuluvad ka istmekatted. Siseüritusteks on võimalik tellida ka laudlinasid ja lauaseelikuid, mis kinnitatakse laua serva külge ja mille peale asetatakse teine, pidulikum lina. Dobrjanski sõnul on lauakattematerjalid praktilised - vett imavad ja kergesti puhastatavad.

Materjalidest esinevad põhiliselt üsna vastupidavad ja veekindlad laminaatlauad, männiliimpuidust ja ka melamiinplaadist lauad.

Männipuidust lauad on looduslikuma ja karedama pinnaga, laudlina ei libise nii kergesti ära. Mööbli kohaletoomise eest muretseb rendifirma ja mööbel pannakse ka vastavalt kliendi soovile püsti.

Enim tellitakse kandilisi laudu, mis on mõeldud seminaride jaoks. Pidulike ürituste puhuks soovitakse ümmargusi laudu. Väga palju küsitakse ka püstlaudu. Suvel telkides on omal kohal muidugi õllemööbel. Eksklusiivsemaid laudu võib leida galaõhtusöökidelt. "Eksklusiivsed lauad on ka ilusa viimistlusega melamiinist esikilbiga lauad, mis varjavad ära toolil istuja jalad. Värviks on tumedam punane või mahagon," sõnas Dobrjanski.

Lauad on tavaliselt juba kevadel pooleks suveks ette tellitud, eriti just pulmadeks. Dobrjanski kinnitusel on laudu siiski võimalik tellida ka vaid ühepäevase etteteatamisega.

TM Produktsiooni OÜ juhatuse esimehe Urmas Tuvikese sõnul saab laudu tellida ka toitlustusfirmadelt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing