PM: Sügisest saab teleripuldi abil koju filme laenuks tellida

05. aprill 2006, 08:12

Starman ja Videoplanet hakkavad sügisest kaabeltelevisiooni klientidele paarikümne krooni eest pakkuma videolaenutust teleri vahendusel.

Eestis uudse, kuid mitmes Euroopa riigis juba kasutatava teenuse katsetamine algab suve hakul, lõplikult peaks teenus käiku minema sügisel. Filmide tellimine on samas hinnas video laenutamisega ehk praeguste hindade järgi kuni 55 krooni. Arve selle eest lisatakse igakuisele kaabeltelevisiooni arvele, kirjutab Postimees.

Starmani turundusdirektori Henri Treude sõnul saab filme tellida otse teleriekraanilt kaugjuhtimispuldi abil. Selleks paigaldatakse firma kliendile spetsiaalne Set-Top-Box (STB), kuhu ühendatakse kaabelmodemi abil ka internet. Selle abil tellitud filmi saab ka peatada ning kerida edasi-tagasi sarnaselt DVD-plaadiga.

'Klient saab endale tellida telerisse uusimaid filme ja telesaadete kordusi kodust lahkumata,' kirjeldas Treude. 'Ennustatakse, et tulevikus asendab selline teenus tänu oma mugavusele ja valiku ulatuslikkusele videolaenutuse täielikult.'

Videoplanetite ketti haldava V K Holdingu juhi Ivar Vendelini kinnitusel pole ettevõtmine neile esialgu kasumi teenimiseks, kuid kuna see on selge tulevikusuund, siis tahetakse seal esimesena kaasa lüüa. 'Ma ei usu, et uus teenus laenutustelt kliente ära võtab, pigem loob see uusi kliente, sest toob laenutamise võimaluse koju kätte,' rääkis ta.

Vendelin usub, et tulevikus ei tehta enam ajaliselt vahet, millal jõuab film kinodesse, millal laenutustesse ning millal televisiooni. 'Filmid lastakse kõigisse kanalitesse korraga laiali ning inimene ise valib, kus ja millal ta seda vaatab. Igale rühmale on oma kanal ning nad ei ole väga suured konkurendid.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing