Tallink avab hoolimata puudustest täna Riia-Stockholm laevaliini

05. aprill 2006, 13:32

Tallink avab täna Riia-Stockholm laevaliini, olgugi, et rahvusvaheline ekspertgrupp leidis Tallinki laeval Fantaasia puudusi tuleohutusnõuetes.

Ekspertgrupp, mis koosneb Rootsi, Läti ja Eesti asjatundjatest, leidis, et tuletõrje alarmi ja evakuatsiooni saaks teha kiiremini.

Samuti leidsid eksperdid probleeme suhtluses laeval. Kuigi laeva põhiline töökeel on siiski inglise keel, esines juhtumeid kus paljud meeskonna liikmed suhtlesid Vene ja Eesti keeles.

Liinil hakkab üle päeva sõitma 1500 reisijat ning 800 liinimeetrit autosid ja cargot mahutav mootorlaev Fantaasia.

„Usun, et Riia-Stockholm liin võidab kiiresti populaarsuse mõlemal pool merd – nii Lätis kui ka Rootsis,” ütles ASi Tallink Grupp juhatuse liige Keijo Mehtonen. „Suurt kasvupotentsiaali näeme just kruiisiturismil, mis on Läänemerel Tallinna, Helsingi ja Stockholmi vahel väga vilgas. Tallink saab pakkuda tänu mitmetele laevaliinidele ja pikaajalisele kogemusele erinevaid kruiisipakette, mis peaksid põnevust pakkuma nii lätlastele kui ka rootslastele.”

Tallink Latvija tegevdirektor ja juhatuse liige Hillard Taur ütles, et 136 meetri pikkusel laeval on mitmeid meelelahutusvõimalusi, mis muudavad meresõidu meeldivaks ja vaheldusrikkaks. „Fantaasial on buffet ja a la carte restoranid, samuti kohvik,” rääkis Hillard Taur. „Laeval on kolm baari, sealhulgas 350 kohaga show-baar. Igal õhtul on laeval elav muusika ning karaoke. Meeldivat ajaviidet jätkub laeval igale maitsele.”

„Tallinki Riia-Stockholm laevaliinist saab kindlasti üks Läti-Rootsi ja laiemalt ka Baltimaade ja Skandinaavia lähiturismi hoogne arendaja,” selgitas ASi Tallink Grupp müügi- ja turundusdirektor Peter Roose. „Tallinki aprilli eripakkumine on 50%-line soodustus kõigile kruiisipakettidele. Lisaks tavapärastele pakettidele pakume Lätis erinevaid kombinatsioone pere- ja suusapuhkusi Rootsis, samuti võimalusi reisida läbi Tallinna Soome jne.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing