Kellele kuulub majanduskasvu au?

Raivo Sormunen 06. aprill 2006, 00:00

Õhtul televiisorist reklaamide otsa sattudes ärritusin. Mitte järjekordse tarbi-rohkem-reklaami, vaid Keskerakonna valimisloosungi peale, kus partei kinnitab, et tänu neile tõusis aprillis keskmine kuupension 393 krooni võrra.

Eestis on minu arust pensionide tõstmine seadusega küllalt hästi paika pandud. Nimelt kerkib igal aastal pension indeksi võrra, mis on saadud lõppenud aasta sotsiaalmaksu kasvu ja inflatsiooni keskmisest tulemist. 2005. aastal tõusis vastav näitaja 9,7%. Kuna viimastel aastatel on sotsiaalmaksu laekumine ületanud tugevalt inflatsiooni, on pensionikassa maht paisunud enam, kui indeks ette näeb. Sellest tulenevalt on igati tervitatav, et 1. aprillist julgeti ja taheti tõsta pensione ka erakorraliselt.

Sotsiaalmaksu tugeva laekumise taga on eelkõige töökad Eesti inimesed ja riigi kiire majanduskasv. Nii et palun ühel parteil majanduskasvu au mitte endale võtta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing