Tais aastate suurim tõus

Peeter Teder 06. aprill 2006, 00:00

Tai peaministri Thanksin Shinawatra tagasiastumine viis kohaliku börsi viimase kahe aasta suurimale tõusule, SET-indeks tõusis 3,1 protsenti 768,07 punktini.

Aktsiatest olid olulisemad tõusjad PTT, Advanced Info Service ja Bangkok Bank. Tai suurima energiafirma PTT aktsia kosus 3,3% ja maksis 252 bahti. Riigi suurima mobiilioperaatori Advanced Info Service'i aktsia tegi 12protsendilise hüppe ning maksis 97,50 bahti. Bangkok Banki aktsia tõusis 10%, makstes börsi sulgemisel 131 bahti.

Euroopa börsidel torkasid eile rohkem silma langevad aktsiad, kuid indeksid oluliselt ei muutunud. Suuraktsionäride müügisurve tõttu olid löögi all lennundusega seotud firmad. Odavlennufirma easyJeti aktsia kukkus 9 protsenti ning maksis 326,25 penni. 16 protsendi easyJeti aktsiate omanik FL Group teatas, et müüs eile oma 16protsendilise osaluse firmas. Samadel põhjustel kukkusid ka EADSi ja Lufthansa aktsiad. EADS, mis on Airbusi suurim aktsionär, langes 3,9% ja maksis 32,90 eurot. Kaks EADSi aktsionäri teatasid, et vähendavad oma osalusi firmas mõlemad 7,5% võrra. Lufthansa aktsia odavnes 1,9 protsenti, makstes 14,71 eurot. Lufthansa puhul oli firma aktsiate müüjaks HVB Group.

Märkimisväärseim tõusja oli Euroopas Prantsuse suurima kirjastaja Lagardere'i aktsia, mis kerkis 4,8 protsenti ning maksis 67,30 eurot.

USA börsid alustasid eilset päeva tõusuga. Olulise tõusu tegi läbi Apple'i aktsia. Firma teatas, et toob turule uue tarkvara, mis võimaldab arvutil kasutada ka konkurendi Microsofti operatsioonisüsteeme. Apple'i aktsia tõusis 5,5 protsenti, makstes 64,51 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing