Kinnisvarafond EE REIT ostis Sõpruse kino Tallinna vanalinnas

06. aprill 2006, 10:42

Kinnisvarafond Eastern Europe Real Estate Investment Trust (EE REIT) ostis Sõpruse kinona tuntud meelelahutuskeskuse Tallinna vanalinnas.

Kohalikul kapitalil põhineva EE REITi tegevjuhi Ain Kivisaare teatel Sõpruse kino omanikuvahetus üürnike igapäevast tegevust ei mõjuta. Kõik senised üürnikud plaanivad tegevust jätkata. Hoones üürivad pindu Club Hollywood, kasiino, Loungebar 8 ja Tallinnfilmi kinosaal.

Pärast märtsi lõpus toimunud emissiooni on EE REITi portfell ületanud 0,5 miljardi krooni piiri. Suurematest objektidest kuuluvad fondi portfelli Tallinnas Roosikrantsi tänaval paiknev ?veitsi Maja ning Balti Jaama naabruses paiknev Telliskivi elamu- ja ärikvartal.

Kivisaar prognoosis, et tõenäoliselt ületab fondi portfelli maht selle aasta lõpuks miljardi krooni piiri. Kuigi mahu suurendamisega võrreldes on olulisem tootluslubaduste täitmine, võimaldab portfelli kasv hajutada senisest enam investeerimisriske.

AS EE REIT asutati AS LHV Financial Advisory Services ja OÜ UUS MAA Kinnisvaragrupi poolt 2005. aastal.

Fond investeerib nii kassavoo- kui arendusprojektidesse Balti riikides ja Ida-Euroopa riikides. Fondi investeerimisnõukogusse kuuluvad Rain Lõhmus, Tõnis Haavel, Ville Jehe ning Urmas Laur.

EE REITi võlakirjaemissioonid on kinnised ja neid korraldab LHV. Minimaalne investeerimissumma on 50 000 eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing