Pant: Tallinki aktsia hind on põhjendamatult madal

Annika Matson 07. aprill 2006, 00:00

"Meie tulevaste aastate prognoosid ja investeerimispankade, nagu Hansapank ja LHV, prognoosid on totaalselt erinevad. Aga las nad arvavad, mis tahavad, me ei saa ju igaühega vaielda. Las majandusaasta lõpeb, tuleme oma tulemustega välja ja suudame tõestada, et investeeringud on hästi paigutatud, siis hakkab aktsia hind ka liikuma," ütles Pant.

Hansabank Marketsi viimane hinnasiht Tallinki aktsiale oli 78,2 krooni (5 eurot) ja soovitus "hoia". LHV-l hinnasihti Tallinki aktisale pole, küll soovitavad nad aktsiat müüa.

Ühe Tallinki IPO korraldaja Suprema hinnasiht on 93,87 krooni (6 eurot). Teise IPO korraldaja, Citibanki hinnasiht on samuti 93,87 krooni. Citibanki soovitus on "osta".

"Mina usun rohkem seda, mida Citibank ja Suprema prognoosivad, kui seda, mida Hansapank," ütles Pant.

Eile lõpetas Tallinki aktsia kauplemise börsil 0,66 protsenti plussis ja maksis 71,19 krooni. Aktsia märkimishinnaks mullu detsembris kujunes 82,5 krooni (5,27 eurot).

Pant lisas, et reedel müüs ligi kaks miljonit Tallinki aktsiat ilmselt Soome suur pensionifond. "See peaks olema viimane suurem aktsiapakk, mis müüdi, nüüd ei tohiks enam eriti vanu müüjaid olla, nii et fundamentaalselt on kõik hästi," rääkis ta.

Tallinki juht lohutas Riias aktsionäre: "Arvan, et need on murdeea raskused, Tallinkiga ei ole midagi lahti, pigem vastupidi. Raha, mis saime emissioonist, on kõik paigutatud ja investeeritud, ja minu arvates investeeritud väga hästi. Arvan, et juba sel aastal, majandusaasta lõpus, näeme ka esimesi vilju."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:53
Otsi:

Ava täpsem otsing