Üks küsimus

ÄP 07. aprill 2006, 00:00

Raivo Uukkivi, Rae vallavanem
See on üsna mitmetahuline teema. Ühelt poolt on hea, kui vald ilusaks saab, aga samas võivad tekkida probleemid nii sotsiaalse kui ka tehnilise infrastruktuuri osas. Näiteks on juhtumeid, kus arendusala piires tehakse teed küll valmis, aga väljaspool arendust jääb see tee tegemata, mis arendusalani toob. Krundid müüakse maha, arendaja kaob ja uued elanikud ei saa aru, miks kohalik omavalitsus teed valmis ei tee. Sama puudutab tänavavalgustust.

Probleemiks on ka sotsiaalse infrastruktuuri järele aitamine, iseäranis lasteaiakohtade vähesusest tulenevad probleemid. Enamik sissekolinud inimesi on noored lastega pered või siis vähemalt inimesed, kes soovivad lapsi. Paraku seisavad nad silmitsi asjaoluga, et lasteaiakohti lihtsalt ei jätku.

Urmas Arumäe, Viimsi vallavanem
Planeeritud kinnisvarakülade teke on vallale kindlasti kasulik, kuna mingi ruum keskkonnas saab mõistlikult täidetud ning valda tuleb juurde uusi maksumaksjaid.

Negatiivne võib asja juures olla see, kui ehitustegevust pole osatud planeerida nii, et oleks arvestatud ka infrastruktuuri arendamisega - näiteks kui pole lasteaedade ja koolide arendamisega ehitustegevuse juures järele jõutud ja neile piisavalt tähelepanu pööratud. Kõige õigem oleks võimalikult tasakaalukas areng.

Vambo Kaal, Kiili vallavanem
Kinnisvarakülade rajamine on paratamatu protsess, mis ühiskonnas on liikumas ning millest võib olla nii kahju kui ka kasu - kõik oleneb sellest, kuidas on need asulad rajatud ja kuidas antud piirkonda sobivad.

Meie asi on seda protsessi ohjata ja suunata õiges suunas. Kindlasti peaks olema kinnisvararajoonide rajamisel arvestatud kohalike transpordivõimaluste ja olemasolevate ning plaanitavate infrastruktuuridega, samuti peab keskkond olema eluks piisavalt turvaline ja mugav.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:53
Otsi:

Ava täpsem otsing