Laupäeval algavad Loode-Eesti rannikul reostuskoristustööd

Gert D. Hankewitz 07. aprill 2006, 16:05

Laupäeval alustavad Loode-Eesti rannikul tööd välistaabid, mis hakkavad korraldama kaldakoristustöid Harjumaal ja Läänemaal.

Koristatav kaldaala on ca 30 km pikk, töid hakatakse korraldama kahel töölõigul, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Keskkonnainspektsioon ja päästespetsialistid vaatasid neljapäeval kogu kaldaala Ristininast Peraküla rannani üle.

Harjumaa osas on kõige enam reostunud paigaks Keibu lahe kaldaala, Keibu küla piirkonnas. Läänemaal tehtavate koristustööde keskmesse jääb Nõva sadamast lääne poole jääv kaldaala kuni Peraküla rannani. Kõige keerulisem on olukord Toomnina rannas, kus jää ühes õliklompidega asub kivide vahel.

Neljapäevase päeva jooksul korjasid riikliku looduskaitsekeskuse töötajad reostuspiirkonnast kokku ca 60 surnud lindu, mille jäänused lume ja jää sulamisel taas nähtavale on ilmunud. Elusatel lindudel seire käigus õliga määrdumist ei täheldatud

Reedel teevad välistaapide koosseisud viimaseid ettevalmistusi homsete koristustööde alustamiseks. Kokku lepitakse ametkondadevaheline infovahetus, koristustöödele osalejate arv, töökorraldus, transport ja toitlustamine. Samuti kogutud reostuse utiliseerimisega tekkivad küsimused.

Välistaapide tööd juhib piirkondlik päästekeskus, staapide koosseisu kuuluvad täiendavalt esindajad keskkonnainspektsioonist, riiklikust looduskaitsekeskusest, piirvalvest, kohalikust omavalitsusest, maavalitsusest ja looduse Fondist.

Harjumaal tegutsev välistaap alustab tööd laupäeva hommikul Ristna sadamas ning Läänemaa töölõik alustab kogunemisega Nõva komandos.

Reedel korjas piirivalvelaev Kati reostust Tallinna lahel, kus tugeva jäätriivi tõttu siiski koguda ei õnnestunud. Neljapäevase ja reedese päeva jooksul korjas piirivalvelaev Kati ligi 100 liitrit reostust.

Samuti jätkub reedel reostuse koristamine piirivalvesadamas, kust keskkonnakaitseinspektorid püüdsid neljapäeval neli määrdunud luike.

Neljapäval toimunud piirivalve seirelend olulisi arenguid reostuse asukohas ja ulatuses ei avastanud. Reostust nähti Aegna saarest põhjas, Naissaare läänepoolsel veealal, Paldiski lahel, samuti olid seirelennu käigus nähtavad reostuslaigud Keibu lahe kaldal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing