PM: Maamaksu arvutamist selgitav kiri tekitas maaomanike seas segadust

07. aprill 2006, 07:50

Aasta esimestel kuudel kõigile pealinna maaomanikele saadetud teave selle kohta, mille alusel linn nende maamaksu arvutab, ajas sajad linlased segadusse.
Jaanuarist märtsini said 77 000 Tallinna maaomanikku linnalt tähitud kirja, milles inimestele selgitati, kuidas moodustub neile kuuluva krundi maamaks, kirjutab Postimees.

Maatüki maksustamise akti nime kandev dokument koos linnapea Jüri Ratase allkirjastatud Tallinna linnavalitsuse korraldusega tekitas aga selguse asemel sadade inimeste hulgas hoopis segaduse, sest jättis esmapilgul mulje, nagu tuleks tasuda uusi, väga suuri summasid.

Nii näiteks märkis pensionär Hille, kes tõi oma akti Postimehe toimetusse, et dokument meenutas talle esmapilgul arvet ning paksus tumedas trükis lause 'Maatüki maksustamishind on kokku 726 300 krooni' ehmatas korraks üsna ära. 'Kas ma olen nüüd nii rikas või pean ma selle hoopis välja maksma?' küsis ta.

Tallinna meediaosakonna juhataja Alar Rästa sõnul on linnaametnike telefonidele tõepoolest helistanud oma paarsada hämmeldunud inimest, kes kartsid, et peavad linnale sadu tuhandeid kroone tasuma hakkama.

'Osa inimesi ei saanud aru, et maamaks on Tallinnas tegelikult 0,6 protsenti sellest summast,' möönis Rästa. Aktis ega sellega kaasas olnud linnapea korralduses niisugust viidet aga polnud.

Miks oli vaja saata linlastele selliseid segadust tekitavaid, keerulisi valemeid sisaldavaid ja tavainimesele üsna kasutu infoga teatisi, põhjendas Rästa seadusega ning vajadusega inimestele selgitada, kuidas täpselt igaühe maamaks kujuneb.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing