Maailma suurima veinitootja kasum kasvas aastaga 14%

Raivo Sormunen 10. aprill 2006, 00:00

Aktsiisimakse arvestamata kasvas veebruaris lõppenud aastal käive 13 protsenti ja küündis 4,6 miljardi dollarini, kirjutas uudisteagentuur AP. Aasta viimase kvartali kasum hüppas tänu õlle impordimahtude kiirele kasvule 24%, kuid käive suurenes vaid protsendi jagu.

Constellation toodab õlut, piiritust ja veini. Viimase tootmises tõusis ta 2003. aastal maailma suurimaks tegijaks. Pärast kuue kuu pikkust jahti õnnestus ettevõttel möödunud nädalal osta 1,09 miljardi dollari eest Kanada suurim veinitootja Vincor International, mille tootenimistusse kuuluvad Inniskillini, Jackson-Triggsi, Toasted Headi ja Kumala veinid.

Constellation sai mööda pika ajalooga Ameerika veinitootjast E.& J. Gallo Winery, kui ta ostis 1,3 miljardi dollari eest ära firma Robert Mondavi.

Kuna veiniturg on jaotatud ära äärmiselt suure arvu tegijate vahel, siis on maailma suurima firma kontrolli all vaid 20% USA veiniturust ja 4,3% maailma veiniturust (arvestades sisse juba Vincor Internationali ostu).

Firmal on üle 200 kaubamärgi, nende hulgas California punased veinid Ravenswood ja Estancia, importõlu Corona ja Kanada viski Black Velvet.

Constellationi aktsia langes neljapäeval peale tulemusi New Yorgi börsil 1,6 protsneti, 25,46 dollarini. Reedel langes aktsia hind 23,99 dollarini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing