Börsikommentaar: kvartalitulemuste avaldamine võib viia USA aktsiad viie aasta tipptasemele

10. aprill 2006, 09:58

USA aktsiaturg, mis tõusis läinud nädalal viie aasta kõrgtasemele, võib tõusu jätkata.

Selleks peavad aktsiad leidma toetust ettevõtete kvartalitulemsutest, kirjutab Bloomberg.

Traditsiooniks on saanud, et kvartalitulemuste avaldamise sessiooni avab maailma suurim alumiiniumitootja Alcoa, kes avaldab täna tulemused. Sel nädalal avaldab oma tulemused maailma turuväärtuselt teine kompanii – General Electric.

Thomson Financiali kogutud analüütikute prognooside põhjal peaks juba 11ndat kvartalit järjest ettevõtete kasumikasv ületama kümmet protsenti. See käib üldistatud S P 500 indeksi ehk sinna kuuluvate ettevõtete kogumi kohta.

'Me oleme heas vormis,' ütles S P aktsiastrateeg Alec Young. 'Majandus kasvab piisavalt, et genereerida head ettevõtete kasumikasvu, kuid liiga vähe piirates USA keskpanga soovi jahutada majandust.'

Investorid muutuvad aina kindlamaks tulemuste avaldamise hooaja lähenedes. Investors Intelligence kogub ja analüüsib investeerimisalaseid uudiskirju. 31. märtsil lõppenud nädala kasvas nädal varasemaga võrreldes aktsiaturu tõusu prognoosinud uudiskirjade indeks 46,7 protsendilt 49,5 protsendile. Pessimismikuulutajate uudiskirjade osa langes 28,3 protsendilt 27,8 protsendile.

Investorite optimismi võtavad trendivastased investorid sageli sama moodi vastu kui härjad punase rätiku näitamist. Suur optimism on tavaliselt ohumärk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing